dijous, 14 de maig del 2020

Oscar ens ha enviat una carta avui, i la volem compartir amb tots vosaltres


Iquitos 13 de maig 2020
Benvolguts Yola i Joan

Com esteis? Veig que poc a poc sa vida torna als carrers. Ara arriba un moment important per anar definint noves passes en el camí de la vida.
Sense cap dubte per una societat i uns països tan mal acostumats a ser invulnerables, aquesta pandèmia portser ajudi a replantar-ja nous camins. Nous camins en les relacions personals, en les prioritats personals posant el centre en les persones i no els doblers, en les prioritats de s’església posant sa mirada en les persones i de manera especial en els més vulnerables... i no tant en l’estructura física de s’església...
De nosaltres depèn aconseguir un canvi o que “tot quedi com abans”.
Aquí seguim “tancats” a Iquitos.  Està sent un temps de tenir paciència, aprendre a manejar sa frustració, intentar sumar, des de s’itinerància, amb es Vicariat San José del Amazones.  Per una banda, ajudem a fer projectes per presentar a diverses institucions internacionals, esteim ajudant a embalar paquets de concentradors d’oxigens, medicines... per ser enviats als diferents ambulatoris que d’església té per diferents rius. Aquest Vicariat té 150,000 km2, fa frontera amb 3 països (Brasil, Colòmbia i Equador) i passen 3 grans rius per el seu domini (300 km de riu Amazones, casi tot el riu Napo -700 km- i el marge dret del riu Putumayo de 1.100 km). Extensions molt grans i poc personal i recursos.


Un dels grans intents que s’està fent es el de que tant s’església com ses autoritats tenguin una mirada de conca de riu i no tant de frontera. Els rius no separen –en el cas de servir de frontera entre 2 països-  sino que uneixen. Però clar, s’ha de rompre s’imaginari i pensar de manera més global. Esteim fent passes.  
Un dels projectes que s’ha presentat és de prevenció. Volen fer petits equips amb coordinació amb ses autoritats de salut, per visitar ses comunitats i informar a sa població sobre es virus, sa forma de contagi, els símptomes... i insistir en s’aïllament.
Nosaltres com equip itinerant esteim a total disposició per poder ajudar i sumar. I si hem de sumar fent visites a ses comunitats ho farem. Açò es sa avantatja de ser itinerants i no tenir “casa fixa”. Sa casa és el camí i les comunitats. Poc a poc estic aprenent a viure des d’aquesta òptica. Açò ajuda a viure de manera més senzilla, més lleuger d’equipatge tant físic com interior.
També aquí tenc temps per pregar. I ajuda entrar en aquesta dinàmica on sa realitat empeny a fer, a actuar, però tenint una cama en sa realitat i una altra en sa pregària per trobar sa pau necessària per poder actuar.
Bono rebeu una abraçada des d’aquestes terres, desig que vosaltres i ses vostres famílies estiguin bé. Seguim en contacte, units en sa pregària.
Oscar



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada