dijous, 14 de maig del 2020

Menorca Missionera, en temps de dificultat.





La tradició missionera de Menorca és llarga en el temps i profunda en les seves arrels. Des de sempre, la consciència missionera de les comunitats parroquials menorquines ha estat proverbial, així com la dedicació de temps i esforços per ajudar els missioners. També ha estat molt notable el nombre de persones, homes i dones, religiosos, clergues i laics, que han donat la seva vida o si no ha estat possible, uns anys, en bé de l’evangelització i el desenvolupament de pobles i persones que desconeixen el missatge de Jesús, o el viuen amb moltes dificultats per manca de pastors que els acompanyin i també per manca de recursos humans i materials.
Des de fa molt temps, després de la festa de Pasqua, es celebra la jornada de Menorca Missionera, que ha tingut diferents concrecions al llarg dels anys: dinars amb pares i mares de missioners, trobades de reflexió i comunicació, moments de difusió dels viatges que des de la Diòcesi de Menorca han fet els seus bisbes amb els delegats de cada moment. Cada any, a més d’aquesta celebració i d’aquesta reflexió per a refermar la consciència missionera de la diòcesi, s’ha fet una col·lecta, per tal d’ajudar d’una o altra manera als projectes i les necessitats dels missioners.
Aquest any, les coses han de ser diferents, perquè la situació de la nostra societat és diferent: l’epidèmia del coronavirus ha fet que les nostres celebracions dominicals a les parròquies hagin estat suspeses durant vuit setmanes, i les reunions posposades o suspeses. No hem pogut preparar ni xerrades ni moments de pregària compartits, ni reflexions que ens ajudin a aprofundir el sentit missioner de la nostra fe, amb motiu d’aquesta companya de Menorca Missionera. A més les parròquies han vist com almenys una part de les aportacions dels seus fidels, a través de les col·lectes setmanals, han desaparegut.




Per aquests motius, aquest any no tindrem ni xerrades, ni col·lecta. Però de cap manera podem renunciar a demanar-vos que pregueu intensament pels nostres missioners, i per tots els missioners. Els motius són molts i diversos, però en aquesta circumstància hem d’afegir les dificultats que la pandèmia genera sobretot als països mes pobres a les pròpies dels territoris de missió. A Equador, s’han hagut de multiplicar els subsidis d’alimentació; a Perú i Bolívia les necessitats bàsiques estan sense cobrir i una mascareta és casi un objecte de luxe; a Senegal s’han suspès els cultes i les classes a les escoles; a l’Amazònia s’han tancat les fronteres, i els missioners, com les altres persones han de restar confinats a casa, els que en tenen.
Podríem seguir enumerant casos i coses que els nostres missioners ens han explicat, alguns han demanat ajuda per alguna situació concreta. Però sobretot, hem d’alçar la nostra pregària, per mediació de la Mare de Déu, Reina de les Missions, per tal que protegeixi els missioners i els encoratgi per a seguir fidels ajudant els més febles, els més necessitats.
Menorca ha de continuar essent missionera en temps de dificultat, i potser, caldrà ser més generosos que mai, encara que la col·lecta a les parròquies aquest any no es faci. Els missioners necessiten la nostra pregària i la nostra cooperació.
Si algú vol fer un donatiu, serà ben rebut.

 El nombre de conte del secretariat: ES60 2100 0061 4302 0067 0462

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada