dijous, 6 de setembre del 2012

Dies intensos en favor de les Missions

 Quan l’estiu entra amb força, sembla que tot s’atura, que alenteix el seu ritme. Però no tot fa aquest descans estiuenc. Sabem que alguns serveis bàsics sempre estan en funcionament, malgrat alguns dels seus treballadors facin vacances. Passa igual amb les missions, un servei bàsic a l’Església: malgrat alguns missioners ens visitin en un temps de descans que tenen mes que merescut, la seva tasca d’evangelització i de promoció humana social i econòmica dels lloc on viuen segueix sempre endavant.
Per açò, perquè els missioners mai deixen de fer feina, a l’estiu menorquí el Secretariat Diocesà de Missions i altres grups, tampoc deixen de brindar ocasions per a tenir-los presents. Aquest més d’agost, en els darrers deu dies, s’han convocat tres trobades en favor dels missioners.
La primera la va organitzar la Parròquia de Sant Bartomeu de Ferreries: un concert de Gospel, el divendres dia 3 d’agost, a benefici del projecte “Paso a Paso” en el que treballa el laic ferrerienc Oscar González Marques, a Hondures. “Paso a Paso” és una iniciativa socioeducativa del bisbat de San Pedro Sula, d’aducació en valors per a infants i joves. A pesar de la multiplicitat d’ofertes culturals per al mateix dia, la població de Ferreries, sensible com sempre a la tasca dels missioners, va acudir dins a omplir la església de Santa Maria. La recaptació va ser destinada, gràcies a la col·laboració dels patrocinadors i a l’altruisme del grup SomGospel.Menorca que va oferir el concert, a posar al dia les factures pendents del programa “Paso a Paso”. En non de n’Oscar i dels usuaris del projecte, gràcies.
La segona convocatòria, organitzada pel grup parroquial de Missions de Fornells, va ser l’endemà, dissabte 4. La Fira Missionera de Fornells, fidel a la seva cita, el primer dissabte d’agost, va reunir un gran nombre de visitants i de col·laboradors. Persones de totes les poblacions de Menorca, productors i botiguers d’arreu de l’illa i casi tots els establiments de restauració i bars de Fornells van aportar una quantitat inimaginable de menjar, que en poc mes de dues hores va ser venut a menorquins i visitants que acudiren a la cita animada pels músics de “No hi sóm tots” que van alegrar la vetllada. En aquest cas la recaptació era destinada al projecte “Thakichañani” que a El Alto, Bolívia regenta la religiosa Trinitària Margarita Juanico Pons, al que la dificultat per a aconseguir finançament de les administracions ha posat en perill. També, en nom dels fillets i filletes que es beneficien dels menjadors i dels reforços escolars del “Thakichañani” a El Alto i de Na Margarita Juanico, gràcies.
La tercera proposta va ser la pregària Missionera que ens reuneix a tots als peus de la Mare de Déu del Toro, per a encomanar-li la vida i la tasca de tots els missioners, en especial dels Menorquins. Un bon nombre de “missioners anònims”, que preguen tot l’any pes les missions, es va reunir dimecres dia 8, per a fer present que també durant l’estiu els missioners segueixen enfeinats, i que nosaltres hem de seguir pregant per ells.
Hem tingut el plaer de poder conversar amb tres dels missioners menorquins: en Tomé Garriga Andreu, laic que treballa a San Juan de la Maguana, República Dominicana, amb n’Oscar.González, de Paso a Paso a Hondures i amb Teresa Gorrias Pons, que ha treballat casi 18 anys a Eslovàquia i que farà un temps a Saragossa.
Els fruits d’aquestes activitats són i seran espectaculars. D’una banda ja ho han estat, per la sensibilització que suposa convocar i reunir tanta gent en un mes d’agost. D’altra banda, els beneficis de les aportacions econòmiques i de la pregària són immensos.
Gràcies a tots els que heu fet possible aquestes activitats; gràcies a totes les administracions que ens heu ajudat a dur-les a terme; gràcies també als músics  i cantaires dels dos grups, “SomGospel.Menorca” i “No hi som tots”; Sobre tot, gràcies a tots els que heu participat en una o altra d’aquestes convocatòries.
Els missioners de tot el món, i nosaltres en nom seu, vos ho agraeixen.

En nom del Secretariat Diocesà de Missions

Joan Manuel Mercadal Victory
Director del Secretariat Diocesà de Missions.

                                                     







 



                                      






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada