dimarts, 18 d’agost del 2015

FIRA FORNELLS I PREGÀRIA MISSIONERA


Com cada any, en els primers dies d’agost, el Secretariat Diocesà de Missions convida la població menorquina i visitant a trobar dos moments, en aquest temps de descans per a molts, i dedicar-los a la Missió, concretament en dues de les seves vessants més notables: la cooperació econòmica i la pregària.

Dissabte dia 1 tindrà lloc, si Déu ho vol, la Fira missionera de Fornells, en la que es du a terme una venda de menjars menorquins. Els diners recollits es destinen cada any a una necessitat concreta, segons les necessitats. Aquesta vegada les destinatàries seran les Religioses concepcionistes Franciscanes del Monestir de La Immaculada Concepción de la Sabana, a la Diòcesi de San Pedro Sula, a Hondures. Serà, a les 20:00 al costat de la casa del Contramestre, com cada any.
Aquestes religioses, en una fundació que neix del convent de les Concepcionistes de Maó, necessita posar al dia alguns elements –forn per a fer hòsties per a les comunitats del seu entorn, màquines de cosir, entre altres- per tal de refermar la seva presència a la diòcesi, en la que són la primera comunitat de vida contemplativa femenina. La seva tasca primera es fer descobrir el valor de la vida contemplativa, desvetllant les possibles vocacions que segur que Déu va cridant, i donant-les la oportunitat de discernir i formar-se, per consolidar la comunitat.

 
En la pregària de dia 5, també a les 20:00 i al Santuari de la Mare de Déu del Toro, voldrem donar gràcies a Déu per moltes coses: per les experiències que compartim, també per les donacions que rebem, del ministeri del Bisbe Salvador, i per totes aquelles coses que en ocasions no valorem prou i de les que hem de ser agraïts.
En aquesta pregària tindrem oportunitat de conèixer alguns testimonis: una comunitat generosa, una jove generosa, un capellà generós... i, com dèiem abans, en donarem gràcies a Déu, a la vegada que encomanem a la Mare de Déu que ajudi i acompanyi tots els que d’una o altra manera col·laboren amb la Missió de l’Església.
Dos moments de pausa en un temps molt atrafegat, que ens permetran a tots re-centrar la nostra vida, compartint una mica del nostre temps i dels nostres diners amb aquells que més ho necessiten.



Joan M. Mercadal Victory

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada