dilluns, 25 de novembre del 2013

VIATGE PASTORAL 2013. EQUADOR, REP. DOMINICANA, HONDURES. 25 de novembre al 14 de desembre



El proper dia 25 de novembre de 2013, si Déu ho vol, partiran cap a Equador, via Miami, el sr. Bisbe, Mons, Salvador Giménez , el director del Secretariat Diocesà de Missions, Joan M. Mercadal i la seva esposa, Isabel Marquès, en la que serà la primera etapa d’un viatge que els dura a visitar, a més de Quito, algunes ciutats de República Dominicana i Hondures. Amb aquest viatge volen conèixer de primera ma com viuen i treballen els missioners laics menorquins Toni Carreras Torrent, Tomé Garriga Andreu i Oscar González Marquès, enviats a aquelles terres ja fa anys.
Cadascun treballa en aspectes distints de l’evangelització i la cooperació: Toni Carreras, en la gestió d’’empreses d’economia social, cooperatives de producció i processament de productes agrícoles, i en una parròquia; Tomé Garriga, en el desenvolupament de projectes de Caritas-San Juan, al bisbat; Oscar González en Educació en valors d’infants en rics d’exclusió i a la seva comunitat parroquial. El testimoni de la seva presència i la tasca pastoral i social que hi fan, apropen l’evangeli a aquelles comunitats.
El seu testimoni també ens ha d’ajudar a tots nosaltres, a Menorca, a descobrir que hi ha mil maneres de col·laborar en la propagació de la fe, en el desenvolupament dels pobles i en la millora de les seves condicions de vida.

Motivació del viatge

Entre les tasques que tenen encarregades els bisbes de totes les diòcesis hi trobem la de tenir cura de la propagació de la fe en tot el món, la tasca missionera.
En cada bisbat, amb diferents formes organitzatives, trobem Delegacions o Secretariats Diocesans de Missions, que s’encarreguen de l’animació missionera de la diòcesis, de l’acompanyament personal dels missioners i de la cooperació econòmica en la mesura que sigui possible. A més, hi trobem les Direccions Diocesanes de les Obres Missionals Pontifícies, que s’encarreguen de fer, dins la diòcesi, que aquesta ajuda i aquesta sensibilització arribin a tots els racons del món, malgrat no hi coneguem ningú.
La majoria dels missioners són religiosos i pertanyen a alguna congregació religiosa, salesians, jesuïtes, franciscanes, etc. Aquestes congregacions també tenen el deure d’acompanyar els seus missioners.
Els missioners “diocesans” són els que, enviats des de la seva pròpia diòcesi, comparteixen la seva vida amb una altra diòcesi que necessita de la seva tasca evangelitzadors i de cooperació. Aquests, que generalment no pertanyen a cap congregació, han de rebre especial atenció dels seus bisbes.


Antecedents

En anys passats s’han fet experiències semblants a aquest viatge.
El Bisbe Ciuraneta, amb el vicari general i el delegat de missions va visitar Binde, Ghana, per a conèixer la tasca que allà es realitzava.
El bisbe Piris, l’any 2007, amb el Director del Secretariat Diocesà de Missions, va visitar els missioners diocesans que hi havia enviats en aquell moment, a Perú, Hondures i Dominicana.
L’any 2009, el director del Secretariat va visitar Bolívia, on hi treballaven, en aquell moment, cinc missioners i missioneres vinculats amb Menorca, exercint les seves tasques pastorals
Aquest any, el bisbe Giménez i el director del Secretariat visiten Equador, Rep. Dominicana i Hondures

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada