dijous, 16 de maig del 2013

MENORCA MISSIONERA


Dissabte passat, dia 11, a la Parròquia del Roser, d’Es Castell, ens vam reunir per a compartir experiències missioneres, amb motiu de la Jornada Menorca Missionera.

L’experiència d’en Josep Mercadal López, ciutadellenc ens va fer reflexionar sobre la relació entre educació, pobresa i futur, arran de la seva vivència de 6 setmanes fent tallers de teatre a la diòcesis de San Juan de la Magüana, amb Tomé Garriga, d’es Castell i resident allà des de fa uns anys.
Va compartir també es seus record Berto Vidal, rector de la parròquia i que ha estat durant 13 anys missionera al Perú. La seva reflexió es va centrar en el “deixar” com e element inicial de la vocació missionera i en l’”estar”  com a manera de integrar-se en la comunitat a la que es vol servir. Tant el despreniment de deixar-ho tot com la disposició d’estar per a allò que faci falta han acompanyat la seva tasca de prevera, abans i després de la seva estada a missions.
Es va presentar un tríptic que vol facilitar als joves, i no tant joves, a fer una experiència d’uns mesos o unes setmanes en algun dels llocs en que hi ha missioners de les Illes Balears, ja que es una iniciativa conjunta de les tres diòcesis illenques.
Vam acabar la trobada compartint l’Eucaristia de la festa de l’Ascensió, en la que recordàvem l’inici de la tasca dels deixebles, l’evangelització, un cop deixen de tenir la presència física de Jesús al seu costat.
Una jornada de reflexió i de pregària, que ens va fer tenir presents els missioners menorquins repartits arreu del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada