dilluns, 6 de maig del 2013

MENORCA MISSIONERA



Dins el mes de Maig, sota la mirada amorosa de la Mare de Déu, ens reunim cada any per a reflexionar i celebrar la nostra realitat missionera, la presència de missioners menorquins en el món, col·laborant en la evangelització.
En aquesta ocasió, com els altres anys, la jornada de Menorca Missionera te dues vessants: la reflexió i la pregària i la col·laboració econòmica.
La primera, per a saber veure la nostra realitat integrada en la realitat de la missió universal de l’Església i per a saber trobar noves formes de participació de tota la comunitat cristiana en aquesta tasca evangelitzadora. La segona vessant és la de la col·laboració econòmica. Amb la col·lecta de la jornada “Menorca Missionera”, el secretariat pot donar una ma en algunes actuacions dels missioners, en petits projectes i fer front a les despeses de funcionament.
Pel que fa a la jornada de reflexió i celebració, aquest any ens trobarem als peus de la Mare de Déu del Roser, a la Parròquia d’Es Castell. Començarem la nostra trobada a les
18:00 amb la presentació de dues experiències missioneres ben diferents: la primera i més recent, la d’en Josep Mercadal López, un laic que ha fet 6 setmanes a Rep Dominicana, compartint el seu saber com a actor i director teatral, per tal de facilitar la tasca de monitors, catequistes, mares i pares de diversos llocs de la Diòcesi de San Juan de la Maguana, convivint amb en Tomé Garriga, que és allà com a missioners des de fa temps. La segona experiència, ja de fa uns anys, és la de Berto Vidal, Rector d’es Castell, que ha fet 13 anys de tasca sacerdotal a la diòcesi de Lu5rín, al sud de Lima, a Perú.
Acabarem la trobada celebrant l’Eucaristia amb la comunitat d’Es Castell, a les19:30 acabant la trobada després de la celebració.
En relació a la col·lecta, només recordar-vos que, a pesar de les necessitats que la atenció als afectats per la crisi gravíssima que patim, hem de mantenir-nos constants en la tasca de la evangelització, i que la col·laboració econòmica és imprescindible. 
Caldrà recordar en totes les celebracions de les comunitats tant la pregària pels nostres missioners com la destinació de la col·lecta dels dies 11-12 de Maig. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada