dimarts, 17 de juliol del 2012

Fira Missionera Fornells

Benvolguts
Encara que tenim la percepció de que aquest estiu no serà com els altres i que la crisi i les retallades ens han de privar de fer allò que és habitual durant l’estiu, tornam a ser aquí, proposant-vos dues activitats que no per repetides durant anys perden sentit, al contrari, en circumstàncies com les actuals, possiblement tenen més raó de ser que mai: la Fira Missionera de Fornells, i la Pregària Missionera al Toro.
La primera convocatòria te un caràcter solidari. Amb la venda de menjars que es fa cada any al costat de la Casa del Contramestre de Fornells podem ajudar, encara que humilment, algun projecte dels que duen a terme els nostres missioners. Aquest any les aportacions seran destinades al projecte Takichañani de menjadors infantis i educació en valors, que lidera la nostra missionera Margarita Juanico i que, com tants altres, passa moments de necessitat. Serà el dissabte 4 d’agost a les 20:00. És important conscienciar totes les persones de les comunitats que poden fer una aportació de menjar menorquí, coques i rebosteria, i que poden, també, apropar-se a Fornells. El menjar es recollirà el mateix el dissabte bé a Fornells fins un poc abans de començar, a la casa de les Carmelites, a Ciutadella, a les Concepcionistes, a Maó.
La segona convidada és per a una estona de Pregària Missionera, posant en mans de la Mare de Déu del Toro els problemes de la Missió, la vida mateixa dels missioners menorquins, els seus projectes i anhels. Ens trobarem a Santuari de la Mare de Déu del Toro el dimecres dia 8 a les 20:00. Serà una manera de recordar que amb les nostres pròpies forces poca cosa podem fer, però amb l’ajuda de Déu i la intercessió de sa Mare, les nostres iniciatives podran tenir èxit.
Des del Secretariat Diocesà de Missions volem aprofitar per a agrair a tots, preveres, laics o laiques, religioses i religiosos les oracions i les aportacions econòmiques que heu fet, tant a les propostes del Secretariat Diocesà de Missions, les de les Obres Missionals Pontifícies i a les que heu destinat a tants projectes que coneixem, a través de congregacions religioses i directament dels nostres missioners. A pesar de la crisi, la generositat de Menorca i els menorquins és destacable. No ens hem, però de conformar: les necessitats dels països de missió segueixen essent molt grans i no podem deixar d’ajudar les comunitats joves que creixen al voltant dels missioners.
Gràcies altra vegada i desitgem que tinguem tots un bon estiu


Joan Manuel Mercadal Victory
Director del Secretariat Diocesà de Missions







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada