dimecres, 27 de juny del 2012

Gracies per tot.

Desprès de tot un hivern de estar en contacte amb tots vosaltres us volia donar les gràcies per tot el que heu fet per el nostre Secretariat de Missions,Gracies.
La nostra feina esta fortament marcada per la cerca de l’alegria, perquè aquesta aspiració, amb tota lògica, està gravada en el mes profund de l’esser humà. Però la pregunta és: on trobar-la?
Des de el secretariat de Missions i OMP ( Obres Missionals Pontifícies) intentem  arribar a tota la gent. En principi, sembla que partim d’una posició avantatjosa: som joves i les perspectives d’una llarga existència ens obren moltes possibilitats a l’esperança, però, com sempre dic hem de voler i ens hem de comprometre a fer- ho. Les alegries autèntiques, com ens va mostrar Jesús, estan íntimament unides a l’amor, que "significa constància, fidelitat, fe en els compromisos"; estan lligades a la generositat de "no conformar-nos amb donar el mínim, sinó comprometre’ns a fons, amb una atenció especial pels més necessitats ".
La recerca a la justicia tambe ens dur a una alegria especial, respectant a tothom en la seva dignitat. No es pot oblidar tampoc la satisfacció de sentir-se lliure i fer lliures als altres en aquesta recerca.
Si estem condicionats, no som autèntics. Si obliguem, no som justos ni confiem en la veritat. I, per fi, hem de ser capaços d’extreure la felicitat dels moments tristos i difícils, aquells que ens posen a prova per reafirmar encara més en l’alegria.
Però no es pot ser feliç si els altres no ho són. L’alegria és per compartir-la i, si no, és egoisme. No podem conservar només per a nosaltres l’alegria de la fe; perquè aquesta pugui romandre en nosaltres, hem de transmetre-la.
Siguem, doncs, els seus missioners.

 Yola Anglada Pons.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada